Spring naar hoofd-inhoud
29-03-2022

Leerlingen lopen voor Vastenactie en mini-Roparun


Vrijdag 8 april a.s. organiseert basisschool Inghelosenberghe 2 sponsorlopen.

De leerlingen van groep 1 t/m 7 lopen een parkoers op het schoolplein of voetbalveld. Dit doen ze voor het Vastenactieproject van onze parochie (H.M. Sterre der Zee). De opbrengst gaat naar de Stichting Sibusiso voor een project voor verstandelijk gehandicapten in Tanzania.

De leerlingen van groep 8 gaan een grotere uitdaging aan. Zij lopen in groepjes van 7-8 leerlingen in estafettevorm de mini-Roparun Hulst: 60 kilometer in totaal. Start en finish is in Hulst, en ze lopen over een parkoers langs alle basisscholen in de gemeente Hulst. De opbrengst gaat naar de Stichting Roparun Zeeuws-Vlaanderen. Deze stichting steunt allerlei initiatieven die ten goede komen aan mensen met kanker. De opbrengst van de Mini-Roparun Hulst komt o.a. ten goede aan De Meander (Hospice in De Blaauwe Hoeve) en het Palazzoli-inloophuis in Hulst.

De leerlingen van de groepen 1 t/m 8 proberen dmv sponsoren een bijdrage te leveren aan dit Vastenactieproject en de Stichting Roparun. De sponsorlijst (groep 3-8) + de opbrengst in het spaardoosje wordt uiterlijk donderdag 7 april ingeleverd op school.


< Ouders & Onderwijs